top of page

דילמה - רווח מול זהות

Depositphotos_335297730_xl-2015.jpg

אם הייתי תסריטאית שכותבת תסריט לסדרת דרמה, הייתי נמצאת

בדילמה – רווח מול זהות.

הייתי בוחרת לעשות סדרה על נושא שמעניין וימשוך אנשים מכל רחבי העולם,

נושא שאפשר להזדהות איתו. למשל מחלה, ענף ספורט, משפחה לא מתפקדת וכו... 

הייתי עושה את הסדרה שלי בחו"ל. זאת אומרת, הייתי בוחרת במקום שבו יש

אחוז גבוה של יהודים (לדוגמא: ארה"ב) כך שהתרבות הישראלית תהיה מוזכרת .

משלבת את זה עם הנושא שבחרתי והופכת את התרבות הישראלית לחלק מהסדרה

מבלי להפוך את זה לנושא המרכזי ובכך להעלות את המודעות של תרבות הישראלים.

הייתי עושה שימוש של כמה שפות כדי שכולם יצליחו להתחבר ולהבין - הרי אם נשמע עברית בסדרה אמריקאית, ישר נרצה לראות את הסדרה או הסצנה המדוברת, גם יכול להוביל לחשיפה. זה סוג של הזדהות מסוימת שאנשים אוהבים לחפש.

הייתי בוחרת להעביר את המסר של הסדרה בצורה שתגרום להזדהות והבנה, מכניסה את התרבות הישראלית והערכים הישראלים לאופי של הדמויות ועדיין גורמת להם להיות דמות מוערכת ואהובה גם לאנשים שלא אוהבים את התרבות שלנו ובכך מראה להם שמה שהם חושבים על היהודים לא בהכרח נכון.

הייתי פונה לכמה קהלי יעד בכדי להרחיב את החשיפה של הסדרה. אמנם הסדרה שלי לא תראה את כל התרבות הישראלית (הפסד) אך כך היא תשיג עוד קהל יעד שיצפה בסדרה הזאת (רווח) בנוסף לישראלים שיצפו בה – מתוך סקרנות על איך הישראלים מצטיירים בסדרה. הקהל יעד הנוסף יצפה בסדרה בגלל הנושא שהם מתחברים אליו המופיע בסדרה, ככה גם אם הם לא אוהבים את התרבות שלנו אך מאוד מתחברים לתוכן של הסדרה – הם ימשיכו לצפות בה. ובתקווה הם יבינו בסוף שהתרבות הישראלית לא בהכרח מה שהם חשבו ולכן פתוחה האופציה שהם יבחרו לעזור לישראלים במלחמה הגלובלית שמתרחשת באינטרנט בנינו לבין הפלסטינים (רווח).

bottom of page