top of page
MediaLibFile-1574694160331.png

המהפכה המשפטית/הרפורמה - בעין דיגיטלית

MediaLibFile-1574694160331.png

בתקופה האחרונה המדינה סוערת בעקבות המהפכה המשפטית. אך המדינה היא לא הדבר היחידי שסוער אלא גם האזרחים המודאגים והתומכים ברפורמה מגיבים בסערה ברשתות החברתיות.

הרשתות החברתיות משפיעות רבות על כל אחד שנמצא שם. בין אם זה להסתכל בצורה שונה על הסיטואציה ולא כמו שחונכת או בין אם זה להתעצבן ממשהו שאינך מסכים איתו ולרשום דברים שתתחרט עליהם לאחר מכן. צריך לזכור שכל סרטון,תמונה או תגובה שמעלים לאינטרנט נשארת שם לתמיד, גם אם זה "נמחק".

רוב המשתמשים של הרשות החברתיות הם אנשים צעירים, פזיזים ומושפעים. לכן, כל תגובה למהפכה המשפטית יכולה ליצור אי-סדר ולגרור אחריה תגובות לרעה ולטובה. תגובות קיצוניות היכולות להסית נגד הממשלה או נגד אזרח שרשם הערה ובכך ליצור מצבי קיצון בגלל חוסר הסכמה.

ילדים קטנים הנמצאים ברשתות החברתיות רואים את ההסתה ולומדים שכך צריך להתנהג כשמישהו לא מסכים עם דעתך וללא הורה מודע ומלמד, הילד ישאר עם מה שלמד באינטרנט ויתנהג במצבים של חוסר הסכמה בצורה שיכולה לסכן אותו ואת סביבתו. בנוסף, הילד לומד דברים מהאינטרנט שלא בהכרח נכונים ולהשתמש במידע המוטעה הזה כעובדה ובגלל זה הילד יכול להפיץ מידע שיקרי לחבריו ללא בסיס.

יש יתרון מובהק ברשתות החברתיות, כולם יכולים להביע את דעתם ללא הגבלה, לקדם את אמונתם ולנהל שיח עם אנשים שיכולים לבחור אם להסכים או לא. ברשתות החברתיות יש לך חופש. לדוגמא, יש יותר מחבר כנסת אחד שנמצא בטיקטוק ומקדם את אמונתו ודעתו ברשת, גם בנוגע לרפורמה.

אבל... רשתות חברתיות שאינן מוגבלות לא בהכרח משפיעות לטובה כמו שהיינו רוצים. החברה של היום רגישה ומושפעת וכל דבר שתרשום יכול להתפוצץ ולהגיע למצבי קיצון של איומים,השפלות ובגדול בריונות ברשת. אין לשכוח שבמצב כזה רגיש כמו המהפכה המשפטית נוצר קרע במדינה בעקבות הדיון שנוצר וגורם לעם שלנו להתרחק בגלל דעות פוליטיות וחוסר הסכמה.

bottom of page