top of page

לא נעים: השיחה המלאה של קניה וטיילור דלפה לרשת

mother.jpeg

פייק ניוז: סיפורים שקריים שמוצגים כאילו היו חדשות, המופצים באינטרנט או

במדיה אחרת, ונועדו בדרך כלל כדי להשפיע על דעות פוליטיות או כבדיחה.

קניה ווסט פירסם שיר בשם “Famous” שבו שר הראפר מילים בוטות כלפי הזמרת

טיילור סוויפט - ״הפכתי את הזונה הזאת למפורסמת״ , ״אני מרגיש שאני וטיילור

עדיין יכולים לעשות סקס״ …
אותו השיר מתייחס לתקרית שקרתה בVMA 2009, שבה טיילור זכתה בפרס וקניה עלה לבמה והשפיל אותה לנגד כל הקהל ואמר שביונסה הייתה צריכה לזכות.

לטענתו של קניה, טיילור אישרה את השורות הבוטות בשיחת טלפון. אישתו של קניה, קים קרדשיאן עזרה לקניה להפיץ את הפייק ניוז הזה ופירסמה סרטון הוכחה לכך שהזמרת אכן אישרה את השורות הפוגעניות.
הסרטון הוכחה של הזוג הופץ ברשתות חברתיות אך לבסוף מקור אנונימי פירסם את הסרטון המלא והלא ערוך שבו קניה משמיע לטיילור רק חלקים מהטקסט של השיר ואומר לה שאין מילים פוגעניות כלפייה בשיר, מה שהתברר כשקר.

פייק ניוז זה דבר שמטעה ויכול לגרום להסתה. קניה גרם למיליוני אנשים לשנוא את טיילור סוויפט בטענה שהיא שיקרה. אנשים הפיצו מידע שקרי והאמינו למידע הזה והכל התחיל בגלל סרטון אחד.
זה מראה לנו עד כמה קל להשתמש בדברים נגדנו באינטרנט, כמה קל לעבוד על מיליוני אנשים ולגרום להם להאמין בשקרים. לכן אנחנו צריכים לחשוב פעמיים לפני שאנחנו מאמינים להכל ולנסות לשמוע את שני הצדדים ולא להפיץ מידע שלא אושר במאה אחוז!

וכאן נשאלת השאלה של "מה אם" , מה עושים אם הופץ מידע שקרי באינטרנט?

הדרך הראשונה להתמודדות עם פייק ניוז היא לחקור כמה שיותר על המקרה. לא להאמין ישר לשמועה ולברר עם כמה שותר גורמים כדי לאשרשר את המקרה. במידה והמקרה לא אושר על ידי מספר גורמים הקשורים בתחום - לא מאמינים ולא מפיצים!

הדרך השנייה להתמודדות עם פייק ניוז היא לדווח על המפרסם. במידה ואתה יודע שזה פייק ניוז, מדווחים על מי שפירסם את זה או על הסרטון/תמונה/תגובה ומורידים את זה מהאינטרנט - מדווחים על פרסום שיקרי!

הדרך השלישית להתמודדות עם פייק ניוז היא לזכור שהאינטרנט תמיד יהיה מלא בפייק ניוז, בסופו של דבר לא יזכרו את זה ויעברו הלאה מהנושא. לשמור על רוגע ולפנות לבן אדם אחראי לעזרה!

bottom of page